Hiukkaset hydrauliikkaöljyssä: Miten syväsuodatus ratkaisee tuotannon seisokit ja lisää tuottavuutta

Teollisuudessa sujuva ja ongelmaton hydrauliikan toiminta on äärimmäisen tärkeää. Hiukkaset hydrauliikkaöljyssä voivat nopeasti muuttaa tuotantolaitoksen ylläpitohaasteeksi. Käytännön esimerkki on muovitehdas, jossa ruiskupuristuksen servoventtiilit jumittuivat, ja tuotanto hidastui tuotanto-ongelmien takia. Katsomme, kuinka yksinkertainen, mutta tehokas ratkaisu – nimittäin hydrauliikkaöljyn syväsuodatus, voi ratkaista tämän ongelman ja lisätä tuottavuutta.

Hiukkaset hydrauliikkaöljyssä voivat aiheuttaa tarpeettomia ja suunnittelemattomia toimintahäiriöitä teollisissa prosesseissa. Muovitehdas on esimerkkinä, missä ruiskupuristuksen servoventtiilit jumittuivat, mikä johti tuotannon pysähtymiseen. Hydrauliikkaöljyssä olleet hiukkaset aiheuttivat venttiilin jumiutumisen ja tuotannon ongelmia oli tosiasia. Ei ollut mahdollista tuottaa suunnitellulla nopeudella ja tämä vaikutti yrityksen tuloksiin.

Hiukkasmittaus on avain diagnoosiin

Ongelman diagnosoimiseksi ja oikean tiedon saamiseksi öljyn saastumisesta suoritettiin hiukkasmittaus hydrauliikkaöljyssä. Se näytti ISO-arvon, joka paljasti suuren määrän hiukkasia öljyssä, ISO-arvo oli 22/21/19. Kuinka tästä kriittisestä tiedosta tuli tie ratkaisuun?

Syväsuodatus – tehokas ratkaisu hydrauliikkajärjestelmiin

Hallitakseen hydrauliikkaöljyn puhtautta asennettiin RMF/Des-Casen syväsuodatinpiiri (OLU1C50NV01004), joka suodattaa pois hiukkaset ja kosteuden. Tämä yksinkertainen toimenpide paransi nopeasti öljyn puhtautta ja palautti sujuvan toiminnan. Kahden viikon kuluttua asennuksesta suoritettiin uusi hiukkasmittaus, jossa ISO-arvo oli 15/13/10.

Helppohoitoinen ja kustannustehokas ratkaisu

Syväsuodattimen asennuksen jälkeen ruiskupuristus toimii kuten pitääkin, servoventtiilit eivät jumitu ja hydrauliikkaöljyn virtausta voidaan hallita. Asiakas on erittäin tyytyväinen ratkaisuun, koska se vie vain vähän tilaa ja suodattimen vaihto on helppoa. Ratkaisu on myös kustannustehokas asiakkaalle, koska seisokkiaikoja ei ole, korjauskustannuksia ei synny ja öljyn vaihtotarve on aiempaa harvemmin.

Hiukkasongelmat hydrauliikkaöljyssä ovat liian yleisiä teollisessa huollossa. Ymmärtämällä seuraukset ja löytämällä ratkaisuja kuten syväsuodatus, yritykset voivat välttää ei ainoastaan tuotannon seisokkeja, vaan myös ylläpitää kustannustehokasta ja tuottavaa toimintaa. Epäiletkö, että sinulla voisi olla ongelmia saastuneen hydrauliöljyn kanssa? Kerro meille, niin autamme mielellämme!