Öljynpuhtaus

Öljynpuhtauskäsikirjassamme kerromme hydraulisten järjestelmien epäpuhtauksista ja siitä, miten voit säästää aikaa ja rahaa oikeilla suodatinratkaisuilla ja ennakoivalla kunnossapidolla.

Hydrauliöljy kuuluu hydraulisten järjestelmien kriittisimpiin komponentteihin. Hydrauliöljyn tärkein tehtävä on voimansiirto, mutta sillä on myös muita funktioita, kuten lämmönjako, voitelu, suojakalvon muodostus liikkuvien osien välille ja epäpuhtauksien siirto. Kun hydraulinen järjestelmä on käynnissä, öljyyn pääsee epäpuhtauksia, jotka vaikuttavat öljyn fyysiseen ja kemialliseen koostumukseen. Hydraulisiin järjestelmiin pääsevät epäpuhtaudet voivat aiheuttaa mm. seuraavia ongelmia:

  • Rikkoutuneet osat
  • Hydraulisen nesteen väheneminen ja laitteiston lyhyempi käyttöikä
  • Järjestelmän tehokkuuden lasku
  • Keskeytykset koneiden toiminnassa
  • Korkeat kunnossapitokustannukset

Näistä ongelmista voi seurata suuria taloudellisia menetyksiä. Näin on laita varsinkin, jos keskeisissä järjestelmissä esiintyy katkoksia, jotka estävät tärkeitä prosesseja. Nesteen laatua voi valvoa ja ylläpitää erilaisilla tavoilla. Mutta jotta ongelman voisi ratkaista, se täytyy ensin ymmärtää.

Olemme laatineet Öljynpuhtauskäsikirjan avuksesi, kun valitset hydrauliöljyn suodatinratkaisun. Suodatinten valinta ja laadukkaiden suodatinjärjestelmien käyttö on tärkeää toiminnan jatkuvuuden varmistamiseksi ja tuotanto- ja kunnossapitokustannusten kurissa pitämisen kannalta.

Select your files

Lisää aiheesta

Epäpuhtauksien lähteet hydrauliikkajärjestelmässä

Ajankohtaiset tuotteet

Hydrauliikka ja öljy

Kunnonvalvonta