Mikä on suodatinsihti?

Suodatin, jota kutsutaan myös sihdiksi, on yleensä kestävä suodatinkotelo, joka on valmistettu valuraudasta, valuteräksestä, SS316-materiaalista ja muista materiaaleista (pyynnöstä).

Sihti toimii siten, että neste virtaa sen pinnan tai ontelon läpi, ja hiukkaset, jotka ovat suurempia kuin sihdin aukkojen tai silmäkokojen koko, jäävät kiinni ja suodattuvat pois. Sihdin hienous määräytyy sen reikien tai silmien koon perusteella, ja tämä voi vaihdella sovelluksesta ja halutusta suodatustuloksesta riippuen.

Suodatinelementti on muotoiltu kuin sihti muovista tai metallista, ja nämä ovat pestäviä. Sihtejä käytetään usein esisuodattimina, koska niitä käytetään yleensä suurempien hiukkasten erottamiseen ja niillä on rajoitettu suodatuskapasiteetti, kun on kyse hyvin pienten hiukkasten poistamisesta.

Sihteja käytetään eri teollisuudenaloilla, joissa tarvitaan suhteellisen yksinkertainen ja kustannustehokas menetelmä hiukkasten erottamiseen, ja niitä voidaan käyttää kaikenlaisten nesteiden ja kaasujen kanssa. Tyypillisiä käyttökohteita ovat maalla sijaitsevien laitosten tai alusten vesiotot, elintarvike- ja juomateollisuus, kemialliset prosessit ja öljy- ja kaasuteollisuus.