Mikä on duplex-suodatinrunko?

Duplex-suodatinrunko on tyyppi suodatinjärjestelmästä, jota käytetään keskeytyksettömän suodatuksen saavuttamiseksi ilman keskeytyksiä. (Poikkeuksena paineilmasysteemien suodattimet) Se koostuu kahdesta identtisestä suodatinkotelosta, jotka on yhdistetty rinnakkain toisiinsa, ja vaihtovivulla, jotta voidaan vaihdella näiden kahden kotelon välillä. Molemmissa suodatinkoteloissa on oma suodatinelementtinsä.

Duplex-suodatinrungon toiminnan tarkoitus on mahdollistaa suodatuksen jatkaminen huollon ja suodattimen vaihdon aikana, kun kone on käynnissä. Kun suodatinelementti yhdessä suodatinkotelossa tukkeutuu, virtaus voidaan ohjata toiseen suodatinkoteloon vaihtovivun avulla, ilman että kokonaisvirtaus kärsii.

Duplex-suodatinrungot mahdollistavat katkeamattoman suodatusprosessin ja vähentävät seisokkeja tai tuotantohäviöitä huollon aikana. Niitä käytetään eri teollisuudenaloilla, kuten öljy- ja kaasuteollisuudessa, prosessiteollisuudessa, voimalaitoksissa ja monilla muilla aloilla, joilla jatkuva suodatus on kriittistä.