Raitisilmasuodatin suojaa kuljettajan terveyttä

Raitisilmasuodattimet ja -suodatinkotelot

Raitisilmasuodatin on raskaan kaluston ilmansuodatin, joka suodattaa ohjaamon epäpuhtauksia ilmasta. Jotkut ovat kuvailleet raitisilmasuodatinta koko ajoneuvon tärkeimmäksi suodattimeksi, sillä sen läpi kulkee kaikki kaluston ilma. Ohjaamossa voi olla paljon pölyä ja erilaisia hiukkasia, ja siellä myös vietetään paljon aikaa. Siten ohjaamo ilman suodattimia voi vaarantaa kuljettajan terveyden. 

Raitisilmasuodattimen hyötyjä

  • Vähentää ohjaamon hengitysilman epäpuhtauksia
  • Parantaa työskentelyilmaa
  • Ehkäisee huonosta hengitysilmasta johtuvia haittoja

Raitisilmasuodatin on vaatimus kunnollisille työolosuhteille

Euroopassa maatalousalaa koskevat EN 15695 -standardi määrittelee tietyn suodatustason ohjaamon työskentelyolosuhteille. Raitisilmasuodattimen tulee olla puhdas ja kunnossa, jotta ilmanvaihto toimii. Ilmassa on paljon epäpuhtauksia, varsinkin peltotyössä. Siksi raitisilmasuodatin kannattaakin vaihtaa säännöllisin väliajoin ja huolehtia sen kunnosta.

Suodatinteho vaihtelee eri suodattimilla

Paras raitisilmasuodatin on riittävän korkealaatuinen, jotta se on tarpeeksi tehokas. Huoltovälejä tulee noudattaa. Filterteknik tarjoaa laajan valikoiman raitisilmasuodattimia tunnetuilta tavaramerkeiltä, kuten MANN Filter ja Fleetguard. Meiltä löytyy myös tason P3 vastaava raitisilmasuodatin, HEPA H13. Tason P3 suodatin on teholtaan 99,95 %.

Filterteknikiltä löytyy myös Lekang-suodatinkotelo hytin ilmanvaihtoon. Lekang-raitisilmasuodatin tarjoaa hyvän ilmanvaihdon ja suojaa haitalliselta pölyltä raskaassa käytössä. Laitteessa on kolminopeuksinen tuuletin.


Valitse Filterteknik, kun sinulla on jatkuva tarve erilaisia suodattimia. Filterteknik on luotettu ja pitkäaikainen kumppani, joka toimittaa  suodattimet niin rakennusalalle, kuljetusalalle, maatalouteen, teollisuuteen, merenkulun tarpeisiin kuin öljy- ja kaasuteollisuuteen. Meillä on Pohjoismaiden laajin valikoima, varastostamme löytyy jopa 12 000 tuotenimikettä. Löydät siis varmasti oikeat suodattimet ja muut tarvikkeet!

Oletko uusi asiakas? Täytä tämä lomake ja olemme sinuun yhteydessä pikapuoliin. Vanhat asiakkaamme pääsevät hyödyntämään kiiteltyä LFS-verkkokauppaamme, ja tilaamaan juuri silloin, kun se itselle parhaiten sopii.