Polttoainesuodatin pitää moottoriöljyn puhtaana

Dieselmoottorien polttoainesuodattimet – vedenerotin/dieselsuodattimet – Suodatinkärryt dieselille

Polttoainesuodatin on dieselmoottorille tarkoitettu veden- ja hiukkastenerotin. Monet uudet koneet toimitetaan ilman dieselin esisuodatinta. Moottoriin asennettu dieselsuodatin ei kykene poistamaan kaikkea vettä ja hiukkasia. Ylimääräinen esisuodatin suodattaa sekä vettä että hiukkasia, mikä suojaa ruiskutussuuttimia. Niitä on saatavana eri kapasiteeteilla ja erityyppisinä, esim. lämmittimillä. Ruiskutussuutinten vaihto voi käydä hyvin kalliiksi, joten oikea suodatin tuo säästöjä.

Polttoainesuodatin

  • Polttoainesuodatin vähentää tankkiin menevää vettä ja hiukkasia
  • Polttoainesuodatin suojaa ruiskutussuuttimia
  • Polttoainesuodatin pidentää koneen käyttöikää

Suosittelemme kolmivaiheista suodatusta, jotta konevalmistajien puhtausvaatimus 12/9/6 ISO 4406-standardin mukaisesti täyttyy.

Polttoainesuodatin elementit

Filterteknik Suomi Oy:llä on markkinoiden suurin polttoainesuodatinten valikoima koneurakointiin, kuljetusalalle, meriteollisuuteen ja muuhun teollisuuteen Fleetguard– , MANN– , Filter-, Racor- ja Separ-tavaramerkeiltä.

Fleetguardin FH PRO -sarja – Vedenerotin-esisuodatin hienosuodatukseen

Fleetguardin FH PRO -sarjasta löytyy esisuodattimia koneurakointiin ja kuljetuksiin. Suodatin erottaa emulgoidun ja vapaan veden dieselistä. Läpinäkyvän suodatinelementin ansiosta vaihtotarve näkyy helposti. Kapasiteetti: 11,3 – 19 litraa/min. Saatavana erilaisia, vesihälyttimellä tai lämmittimellä varustettuja ja erilaisille puhtausvaatimuksille tarkoitettuja vaihtoehtoja. Erillinen sarja luokitelluille aluksille.

LKF-sarja – yksinkertaiset, pienet vedenerottimella varustetut dieselsuodattimet

Separin LKF-sarjasta löytyy vedenerottimella varustettu dieselin esisuodatin ajoneuvoihin. Kapasiteetti: 3 tai 8 litraa/min.

SWK 2000-sarja – tukevarakenteinen vedenerottimella varustettu diesel-esisuodatin

Separin SWK 2000-sarjasta löytyvät yksin- ja kaksinkertaiset esisuodattimet emulgoidun ja vapaan veden suodatukseen dieselistä meriteollisuuteen ja koneurakointiin. Duplexversiossa suodattimen voi vaihtaa käytön aikana. Tukkeutuneen suodattimen voi myös tyhjentää, ellei varaelementtiä ole saatavilla. Kapasiteetti: 5-260 litraa/min. Saatavana eri variantteja, joissa vesihälytin, vedenilmaisin (sondi) ja tyhjiömanometri. CE-merkittyihin vapaa-ajan veneisiin tarvitaan lämpökilpi (ISO 10088-standardin mukaan) ja luokiteltuihin aluksiin metallimalja (Veritas-hyväksytty). Erillinen bensiiniversio.

Separin liikuteltava suodatinkärry dieselin puhdistukseen

Separin liikuteltavalla suodatinkärryllä puhdistat helposti kiinteissä ja liikuteltavissa säiliöissä olevan dieselin. Kärryä voi myös käyttää polttoaineen täytössä tankista koneeseen. Suodatin poistaa tehokkaasti vettä ja hiukkasia. Nimellinen työskentelykapasiteetti: 40 l / min.

Automaattisuodatin helpottaa alusten polttoainehuoltoa

Filtration Groupin automaattinen KFWA BY -puhdistamo asennetaan päätankin ja päivätankin väliin. KFWA MAIN -automaattinen puhdistamo voi korvata aluksen päivätankin. Kummassakin variantissa on automaattinen tyhjennys.

Pelkkä polttoainesuodatin ei ehkä riitä – mitä on kolmivaiheinen suodatus?

Suosittelemme kolmivaiheista suodatusta, jotta konevalmistajien puhtausvaatimus 12/9/6 ISO 4406-standardin mukaisesti täyttyy.

Vaihe 0 – Tankin täyttö
Jo tankkausasemalla kannattaa ajatella ylimääräistä suodatusta. Dieseltankin päällä oleva vettä imevä suodatin vähentää veden ja hiukkasten määrää ennen kuin polttoaine menee koneen tankkiin.

Vaihe 1 – Dieselin esisuodatin koneessa
Monet uudet koneet toimitetaan ilman dieselin esisuodatinta. Moottoriin asennettu dieselsuodatin ei kykene poistamaan kaikkea vettä ja hiukkasia. Ylimääräinen esisuodatin suodattaa sekä vettä että hiukkasia, mikä suojaa ruiskutussuuttimia. Niitä on saatavana eri kapasiteeteilla ja erityyppisinä, esim. lämmittimillä. Kaikkien ruiskutussuutinten vaihto voi käydä hyvin kalliiksi, joten oikea suodatin tuo säästöjä.

Vaihe 2 – Dieselin hienosuodatin moottorissa
Jos dieselissä on epäpuhtausongelmia tai konetta käytetään vaativissa olosuhteissa, suosittelemme mahdollisuuksien mukaan siirtymistä polttoainesuodattimeen, jossa on väliaineena Stratapore tai Nanonet.


Valitse Filterteknik, kun sinulla on jatkuva tarve erilaisia suodattimia. Filterteknik on luotettu ja pitkäaikainen kumppani, joka toimittaa  suodattimet niin rakennusalalle, kuljetusalalle, maatalouteen, teollisuuteen, merenkulun tarpeisiin kuin öljy- ja kaasuteollisuuteen. Meillä on Pohjoismaiden laajin valikoima, varastostamme löytyy jopa 12 000 tuotenimikettä. Löydät siis varmasti oikeat suodattimet ja muut tarvikkeet!

Oletko uusi asiakas? Täytä tämä lomake ja olemme sinuun yhteydessä pikapuoliin. Vanhat asiakkaamme pääsevät hyödyntämään kiiteltyä LFS-verkkokauppaamme, ja tilaamaan juuri silloin, kun se itselle parhaiten sopii.