Polttoainesuodattimet

Dieselmoottorien polttoainesuodattimet – vedenerotin/dieselsuodattimet – Suodatinkärryt dieselille

Suosittelemme kolmivaiheista suodatusta, jotta konevalmistajien puhtausvaatimus 12/9/6 ISO 4406-standardin mukaisesti täyttyy.

Vaihe 0 – Tankin täyttö
Jo tankkausasemalla kannattaa ajatella ylimääräistä suodatusta. Dieseltankin päällä oleva vettä imevä suodatin vähentää veden ja hiukkasten määrää ennen kuin polttoaine menee koneen tankkiin.
Vaihe 1 – Dieselin esisuodatin koneessa
Monet uudet koneet toimitetaan ilman dieselin esisuodatinta. Moottoriin asennettu dieselsuodatin ei kykene poistamaan kaikkea vettä ja hiukkasia. Ylimääräinen esisuodatin suodattaa sekä vettä että hiukkasia, mikä suojaa ruiskutussuuttimia. Niitä on saatavana eri kapasiteeteilla ja erityyppisinä, esim. lämmittimillä. Kaikkien ruiskutussuutinten vaihto voi käydä hyvin kalliiksi, joten oikea suodatin tuo säästöjä.
Vaihe 2 – Dieselin hienosuodatin moottorissa
Jos dieselissä on epäpuhtausongelmia tai konetta käytetään vaativissa olosuhteissa, suosittelemme mahdollisuuksien mukaan siirtymistä polttoainesuodattimeen, jossa on väliaineena Stratapore tai Nanonet.

Polttoainesuodatinelementit

Filterteknik Suomi Oy:llä on markkinoiden suurin polttoainesuodatinten valikoima koneurakointiin, kuljetusalalle, meriteollisuuteen ja muuhun teollisuuteen Fleetguard-, MANN Filter-, Racor- ja Separ-tavaramerkeiltä.

Fleetguardin FH PRO -sarja – Vedenerotin-esisuodatin hienosuodatukseen

Esisuodatin, joka erottaa sekä emulgoidun että vapaan veden dieselistä – koneurakointiin ja kuljetuksiin. Läpinäkyvä suodatinelementti, josta vaihtotarve näkyy helposti. Kapasiteetti: 11,3 – 19 litraa/ min. Saatavana erilaisia, vesihälyttimellä tai lämmittimellä varustettuja ja erilaisille puhtausvaatimuksille tarkoitettuja vaihtoehtoja. Erillinen sarja luokitelluille aluksille.

Separin LKF-sarja – Yksinkertaiset, pienet vedenoerottimella varustetut dieselsuodattimet

Vedenerottimella varustettu dieselin esisuodatin ajoneuvoihin. Kapasiteetti: 3 tai 8 litraa/min.

Separin SWK 2000-sarja – Tukevarakenteinen vedenerottimella varustettu diesel-esisuodatin

Yksin- ja kaksinkertaiset esisuodattimet emulgoidun ja vapaan veden suodatukseen dieselistä meriteollisuuteen ja koneurakointiin. Duplexversiossa suodattimen voi vaihtaa käytön aikana. Tukkeutuneen suodattimen voi myös tyhjentää, ellei varaelementtiä ole saatavilla. Kapasiteetti: 5-260 litraa/min. Saatavana eri variantteja, joissa vesihälytin, vedenilmaisin (sondi) ja tyhjiömanometri. CE-merkittyihin vapaa-ajan veneisiin tarvitaan lämpökilpi (ISO 10088-standardin mukaan) ja luokiteltuihin aluksiin metallimalja (Veritas-hyväksytty). Erillinen bensiiniversio.

Separin liikuteltava suodatinkärry dieselin puhdistukseen

Separin liikuteltavalla suodatinkärryllä puhdistat helposti kiinteissä ja liikuteltavissa säiliöissä olevan dieselin. Kärryä voi myös käyttää polttoaineen täytössä tankista koneeseen. Suodatin poistaa tehokkaasti sekä vettä että hiukkasia. Nimellinen työskentelykapasiteetti: 40 l / min

Filtration Groupin automaattisuodatin Filtration Groupilta – Helpottaa alusten polttoainehuoltoa

Automaattinen KFWA BY -puhdistamo asennetaan päätankin ja päivätankin väliin. KFWA MAIN -automaattinen puhdistamo voi korvata aluksen päivätankin. Kummassakin variantissa on automaattinen tyhjennys.